Tietoa minusta

Personal Trainer Minna Auranen

Olen 31 -vuotias alkuperäinen turkulainen, nykyinen raisiolainen ACE (American Counsil on Exercise) - setifioitu Personal Trainer. Olen harrastanut liikuntaa läpi elämäni: ratsastusta, taistelulajeja, ryhmäliikuntatunteja, juoksua sekä kuntosalia. Elämääni mahtuu myös ajanjakso jolloin en harrastanut lainkaan liikuntaa. Samaan aikaan elin pizzalla ja kekseillä. Painoa kertyi reippaasti ylimäärin, mutta halusin ummistaa silmäni todellisuudelta. Inhosin peilikuvaani, oloni oli laiska, tukkoinen ja voimaton. En kerta kaikkiaan voinut hyvin. Kun lopulta heräsin todellisuuteen ja päätin, että nyt tämä saa riittää, aloitin kuuluisat pikadietit ja hain oikotietä onneen. Dietillä kituutettiin koomakaloreilla, treenattiin hullunlailla ja aamuaerobisia tehtiin viiden aikaan aamulla. Kun dietti loppui, alkoi taas armoton herkkujen mättääminen, koska "nyt saa syödä". Suhde ruokaan, liikuntaan ja omaan itseen oli hyvin epäterve. Treenaaminen oli pakkomielle ja herkuista piti rangaista itseään. Huono omatunto kalvoi mieltä milloin mistäkin. Oikotietä ei siis tullut onneen vaan onnettomuuteen. Voin entistä huonommin. Lopulta ymmärsin ettei kierteelle ole loppua ilman ammattilaisen apua ja niinpä 2017 aloitin treenaamisen Personal Trainerin kanssa. Järkevät, juuri minulle yksilöidyt, sallivat ja joustavat treeniohjelmat sekä ruokavalio mahdollistivat sen, että aloin hiljalleen pääsemään eroon pakkomielteistä. Kun ruokaa oli riittävästi, ei herkkuhimo enää hallinnut mieltäni. Treenitekniikoista huolehtiminen antoi minulle aivan uutta intoa ja virtaa treenaamiseen ja koin löytäneeni salilta oman lajini ja toisen kotini. Peilikuva alkoi muuttua ja aloin työstämään henkistä hyvinvointia hyväksymällä itseni, puhumalla itselleni armollisesti ja olemalla itselleni lempeä. Ajan kanssa uppouduin yhä syvemmälle kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kuntosali vei minut täysin mennessään kun huomasin miten hyvin lihaksen kasvavat ja voima lisääntyy ja ennen kaikkea miten kivaa treenaaminen on ja miten hyvin voi kun kaikki on tasapainossa.

Minna Auranen
Vuosien varrella minua on kiinnostanut ajatus fitnesskilpailuista. Olen miettinyt minkälainen lihasmassa rasvan alta löytyy, olisiko minusta luopumaan herkuista täysin kisadieetin ajaksi ja pystyisinkö esiintymiskammoisena nousemaan lavalle bikineissä. Talvella 2022 päätin ottaa asiasta selvää ja lähdin mukaan fitnessin kilpailuvalmennukseen.

Valmennuksessa todella pääsin haastamaan itseäni kuntosalin puolella. Treeneistä tuli todella haastavia, mutta sen työn tuloksen myös näki. Aloittaessani kisadieetin asetin itseni samaan asemaan asiakkaideni kanssa vaikkakin paljon tiukemmalle dieetille. Pystyin kuitenkin samaistumaan asiakkaideni tunteisiin nälästä ja mieliteoista. Opin ymmärtämään asiakkaitani paljon paremmin siinä kuinka väsyneenä tekisi vain mieli jättää treeni välistä ja tarttua irtokarkkipussiin. Koen, että fitnessin myötä minusta tuli parempi valmentaja ja vieläkin samaistuttavampi vaikka elämäntapamuutos ja kilpaurheilu ovat hyvin erilaisia tavoitteiltaan. Kuitenkin muutos lähtötilanteeseen nähden on sama; totutut tavat laitetaan uusiksi, joka on henkisesti haastavaa eikä yksikään onnistunut päivä kohti tavoitteita ole itsestäänselvyys.

Syksyllä 2023 kilpailin ensimmäiset fitnesskilpailuni body fitness -kategoriassa. Kilpailut menivät hyvin ja saavutukseni olivat:
- Hämeenlinna fitness cup 4. sija
- Valio profeel cup beginners, Viro 1. sija
- Valio profeel cup yleinen sarja, Viro 4. sija
- Suomenmestaruuskilpailut, Nordic fitness expo 4. sija
- Nordic fitness cup 4. sija


Nyt kisojen jälkeen olen saanut myös kokemuksen siitä, että mitä tapahtuu kun päästään tavoitteeseen. Kuinka vaikeaa on olla tarttumatta vanhoihin tottumuksiin ja linnoittautua sohvalle karkkipussin kanssa. Nimittäin vasta se ylläpito on se vaikein vaihe (toki minun tuli lihottaa itseäni takaisin normaaleihin rasvoihin eikä ylläpitää kisakuntoa). Ja siinä tarvitaan eniten tukea. Minun valmennukset jatkuvat aina myös tavoitteiden saavuttamisen jälkeen, jotta opitaan tapa, jolla saavutettu tulos pidetään.

Olen koulutukseltani bioanalyytikko (terveysala, syventävät opinnot solu- ja molekyylibiologiasta), joten olen aina ollut kiinnostunut ihmiskehosta ihan solutasolta saakka. Myös tähän koulutukseen nojaten olen aina halunnut auttaa muita oman terveytensä kanssa. Olen löytänyt oman kivisen tieni kautta elämääni kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, intohimon kuntosaliharjoitteluun, tasapainon ravitsevan ruuan ja herkuttelun välillä ja sitä kautta uuden ammatin personal trainerina. Nyt haluankin auttaa sinua löytämään sinun tiesi terveyteen ja hyvinvointiin.

Valmennukseni perustuvat kokonaisvaltaiseen hyvinvointi, johon kuuluu myös pizzat, pannarit ja lepopäivät. Valmennuksissani eletään aitoa elämää ja otan huomioon jokaisen valmennettavan yksilöllisen arjen. Ruokavalioihin kuuluu niin makaronilaatikkoa kuin hampurilaisiakin, joten koko perhe voi syödä samaa ruokaa. Lauantain herkkuhetket ovat sallittuja eikä aamulla tarvitse herätä puolta tuntia aikaisemmin aamulenkille. Kalliit lisäravinteet voi unohtaa. Annan sinulle avaimet elämään, joka ei ole väliaikaista vaan helppo noudattaa lopun elämää. Annan sinulle avaimet elämään, jossa rutiinit ovat osa luksusta!

Miksi valitsisit minut valmentajaksesi?

Koska minä uskon sinuun. Näen sinut yksilönä ja olen tukenasi sinun elämässäsi. Teen valmennuksesta sinun näköisesi ja sinun arkeesi sopivan. Minä uskon, että pystyt mihin vaan ja voit saavuttaa kunnianhimoisemmatkin tavoitteesi. Minulla on omakohtainen kokemus siitä, miten tärkeää on saada oikeanlaista tukea matkalla kohti omia tavoitteitaan. En pelkästään tiedä mitä kannattaa tehdä vaan myös sen mitä ei kannata tehdä. Ja juuri siksi en tarjoa oikotietä ja nopeita tuloksia. Tarjoan pysyviä muutoksia eläen tavallista elämää ilman kieltolistoja. Olen aidosti kiinnostunut siitä miten voit ja miten sinulla menee. Olen kiinnostunut arjestasi myös treenien ulkopuolella, koska haluan ottaa huomioon työstressin, lapsen sairastelun, lomamatkan ynnä muun vastaavan, jotta valmennuksessa saadaan huomioitua terveys ja hyvinvointi kokonaisvaltaisesti.
ACE certification

Jätä viesti lomakkeen avulla!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.