Usein kysytyt kysymykset

Valmennuksen sisältö

Tavoitteenani on pudottaa painoa, mutta haluaisin syödä perheeni kanssa samaa ruokaa. Voinko osallistua valmennukseen?

Raisio personal trainer

Kyllä voit. Ruokavalio räätälöidään sinun tavoitteitasi ja toiveitasi tukevaksi. Ruokavaliossa annan reseptit valmiisiin aterioihin, jotka ovat ihan tavallista kotiruokaa ja herkutteluakin, kuten jauhelihakeitto ja tortillat. Voit hyvin tehdä kerralla isomman määrän ruokaa ja ottaa siitä silmämääräisesti oman osuutesi.

En halua mennä kuntosalille. Onko valmennuksessa muita mahdollisuuksia liikkua?

Raisio personal trainer

Tottakai! Lihaskuntoharjoittelua voi hyvin tehdä vaikkapa kotona kehonpainolla ja kuminauhavastuksella. Kardioliikuntaa voi harjoittaa melkeinpä missä vain.

En halua liikkua yksin. Voinko ottaa kaverin mukaan treenille?

Raisio personal trainer

Ehdottomasti. Voitte hyvin aloittaa valmennuksen yhdessä, jolloin molempien treeniohjelma räätälöidään sen mukaisesti, että voitte aina käydä yhdessä liikkumassa. Tapaamisiin voi tulla yhdessä. Tämä kulkee nimellä duovalmennus, jonka tarkemman kuvauksen näkee valmennusosiosta.

En halua seurata mitään tiettyä ohjelmaa kuntosalilla, mutta haluan ohjattua liikuntaa viikottain. Voinko osallistua valmennukseen?

Raisio personal trainer

Kyllä vain! Valmennukset räätälöidään aina sinun näköiseksi ja sinun toiveitasi kuunnellen. "Jumppamainen" liikunta sopii hyvin valmennukseen, jolloin treenisisältö muuttuu joka treenille eikä mitään tiettyä ohjelmaa noudateta missään muodossa vaan keskitytään pelkästään liikunnan iloon.

En ole ikinä harrastanut liikuntaa muutoin kun kävellyt autolta sisälle. Voinko osallistua valmennukseen?

Raisio personal trainer

Tottakai! Valmennuksessa otetaan huomioon sinun lähtötasosi ja liikuntaohjelma räätälöidään sen mukaan. Liikuntaa lisätään hitaasti asteittain eli sinun ei tarvitse heti tehdä lihaskuntoharjoittelua välttämättä lainkaan vaan riittää, että kävelyä lisätään pikku hiljaa.

Minulla on paljon ruoka-aineallergioita. Sopiiko valmennuksen ruokavalio minulle?

Raisio personal trainer

Kyllä sopii. Ruokavaliossa otetaan huomioon allergiat ja muut rajoitteet. Ruokavaliossa huomioidaan myös makuasiat eli saat lempiruokasi mukaan enkä pakota sinua syömään mitään mistä et tykkää.

Teen kolmivuorotyötä. Voinko osallistua valmennukseen?

Raisio personal trainer

Kyllä voit. Teen ruokavaliot erikseen päivä- ja iltavuoroon sekä yövuoroon. Yövuorojen kuormittavuus otetaan myös huomioon treenissä. Tärkeintä on kokonaisvaltainen hyvinvointi eli kaikki arjen muutokset, työstressi, vaihtuvat työvuorot ja muut kuormitustekijät huomioidaan tekemisessä.

Haluan aloittaa valmennuksen. Mistä minun pitää luopua?

Raisio personal trainer

Ei mistään. Minun valmennuksessani ei ole ruuan suhteen kieltolistoja eikä sinun tarvitse luopua kokonaan mistään, jotta valmennus onnistuu ja tavoitteet saavutetaan.

Tavoitteet

Tavoitteeni on reipas painonpudotus. Sopiiko valmennus minulle?

Raisio personal trainer

Kyllä vain. Valmennuksessa muokataan ruokavaliota sen mukaan, että painoa saadaan pudotettua maltillista vauhtia, mutta siten, että painonpudotus on pysyvää. Valmennuksessa ei missään kohtaa mennä kitukaloreille, jolloin tekeminen on koko ajan mielekästä.

Minulla on kuukauden päästä tärkeät juhlat ja haluan näyttää siellä timmiltä. Autatko minua siinä?

Raisio personal trainer

Valitettavasti en. Kuukausi on liian lyhyt aika tehdä järkevästi ja terveellisesti kehonmuokkausta. En tarjoa pikaratkaisuja enkä väliaikaisratkaisuja vaan pysyvää muutosta terveys edellä.

Tavoitteeni on lisätä voimaa ja lihasmassaa. Onko valmennus minulle sopiva?

Raisio personal trainer

Kyllä. Ruokavalio ja treeniohjelma räätälöidään sen mukaan, että ne tukevat voiman kehitystä ja lihasmassan kasvua.

Tavoitteeni on juosta maraton. Sopiiko valmennus minulle?

Raisio personal trainer

Sopii kyllä. Olen perehtynyt koulutuksessani ohjelmoimaan myös kestävyysliikuntaa.

Hinta ja maksaminen

Mitä Personal Trainer -palvelu maksaa?

Raisio personal trainer

Hinta riippuu valmennuksen sisällöstä. Valmennus on edukkain täysin etänä ja tämän jälkeen hinnan määrittää tapaamisten ja osallistujien määrä. Tunti hinta tulee sen edukkaammaksi mitä enemmän tapaamisia on kuukaudessa tai mitä enemmän samaan tapaamiseen osallistuu valmennettavia.

Kuinka valmennus maksetaan?

Raisio personal trainer

Valmennus maksetaan kuukausittaisella laskulla, jonka lähetän sinulle sähköpostiin. Laskutuspäivä on jokaisen kuukauden ensimmäinen aina kuluvaa kuukautta kohden (esimerkiksi tammikuun valmennusmaksun laskutuspäivä on 1.1.). Maksuaikaa on 14 vuorokautta.

Voinko maksaa kerralla useamman kuukauden valmennuksen?

Raisio personal trainer

Kyllä se onnistuu. Maksaminen tapahtuu tällöin samalla tavalla laskulla, jonka lähetän sinulle sähköpostiin

Voinko maksaa liikuntaseteleillä?

Raisio personal trainer

Valitettavasti ainakaan vielä minulla ei ole käytössä liikuntaseteleitä maksutapana.

Personal trainer Turku

Mitä maksaa personal trainer?

Raisio personal trainer

Hinta vaihtelee valmennuksen sisällöstä riippuen. Tuntihinta on sitä edukkaampi mitä laajempi kokonaisuus valmennus on. Yksittäisen ohjauksen tuntihinta minun valmennuksissani on 48-75 euroa / 60 minuuttia. Valmennuksessa on otettava huomioon lisäksi niin sanottu taustatyö, eli etänä tehdyt treeniohjelmat ja ruokavaliot ynnä muut valmennukseen kuuluvat työt. Tämän työn laskutan etävalmennuksen mukaan, joka on aina vakio summa.

Mistä löytää hyvä personal trainer?

Raisio personal trainer

Hyvän personal trainerin etsimisessä kannattaa ottaa huomioon personal trainerin osaaminen. Mitä koulutuksia on käynyt ja onko erikoisosaamista. Lisäksi kannattaa miettiä haluaako samaistua personal traineriin, jolloin personal trainerilla tulisi olla omakohtaista kokemusta sinun tilanteestasi. Myös valmennuksen sisältöön kannattaa tutustua, onko se sinulle sopiva. Pitkässä valmennussuhteessa henkilökemioillakin on merkitystä.
Itselläni on personal trainer -koulutuksen lisäksi lisäkoulutus toiminnallisen anatomian hartiarenkaan toiminnasta. Lähes jokaisella on tänä päivänä vähintäänkin pientä ongelmaa ryhdin kanssa, koska istumme päivät pitkät tietokoneilla ja puhelin kädessä. Näin ollen hartiarenkaan toiminnallisen anatomian tunteminen on erittäin arvokasta ja tärkeää jokaisessa valmennussuhteessa. Lisäksi bioanalyytikon koulutuksen ja aiemman työkokemukseni pohjalta tunnen ihmisen energia-aineenvaihdunnan sekä anatomian solutasolla saakka. Minulla on myös omakohtainen kokemus jojo-laihduttamisesta ja painon kanssa kamppailemisesta, siitä kun liikunta ja ruoka ovat pakkomielteitä, joten näissä asioissa voin tarjota asiakkaalle samaistumispintaa. Tällä hetkellä treenaan itse ensimmäisiin body fitness -kilpailuihin, joten myös äärirajoilla treenaamisesta minulla on jonkin verran jo nyt kokemusta, kilpailujen jälkeen vielä enemmän.

Onko PT:stä hyötyä?

Raisio personal trainer

PT:stä on aina hyötyä. Erityisesti, jos on kuntosaliharrastusta tai elämäntapamuutosta aloitteleva henkilö. Kuntosalilla on äärimmäisen tärkeää, että tekniikat ovat kunnossa ennen kuin siirrytään isojen painojen nosteluun. Personal trainer varmistaa, että treenaaminen on turvallista ja fiksua. Huonolla tekniikalla treenaaminen tai liian kuormittava kuntosaliohjelma saattaa aiheuttaa pahojakin liikuntavammoja. Todella monesti myös kokeneetkin harrastajat syövät liian vähän, jotenkin ruokaohjelmasta on myös paljon hyötyä. Riittävä ja monipuolinen ruoka auttaa jaksamaan ja palautumaan sekä auttaa pitämään kehon sekä mielen terveenä.
Myös kokenut konkari hyötyy personal trainerista, koska tällöin säästyy itse suunnittelu vaivalta. Personal trainerin valmiiksi suunniteltua ohjelmaa on todella helppo ja kiva noudattaa.

Miksi palkata personal trainer?

Raisio personal trainer

Personal trainerin palkkaaminen kannattaa, jotta itse voi keskittyä olennaiseen. Elämäntapamuutos ei ole suora ja yksinkertainen tie ja vaatii paljon tahdon voimaa. Siitä on erittäin suuri apu, että on ammattihenkilö mukana matkassa, joka tekee kaiken suunnittelutyön ja tsemppaa, tukee ja ymmärtää. Tällöin asiakas voi keskittyä omien tapojen ja ajatuksien muutokseen, perheeseen ja työhön, kun kaikki muu on personal trainerin harteilla.
Personal trainerin palkkaaminen kannattaa myös silloin kun tulokset harjoittelussa sakkaavat tai on tekniikan kanssa haasteita. Tai ihan vain siksi, että se on helppoa ja kivaa kun itse voi keskittyä vain harjoittelun ja ravitsevan ruokailun toteutukseen eikä tarvitse käyttää aikaa suunnitteluun. Tekemisestä katoaa epävarmuus ja stressi kun saa valmiit toimivat suunnitelmat ammattilaiselta

Jätä viesti lomakkeen avulla!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Voinko maksaa liikuntaseteleillä?